Kenkien venytys kotikonstein – Katso vinkit!

Etkö vihaakin sitä, kun löydät muuten täydellisen kenkäparin ja selviää, että ne ovat liian tiukkoja jaloillesi? Toki ne tuntuivat sopivilta, kun sovitit niitä tavaratalossa, mutta kun olet käyttänyt niitä muutaman tunnin ajan, huomaat, että ne ovat todella epämukavan tiukat. Jos et voi tai halua palauttaa kenkiä, niin on olemassa tapoja, joilla voit venyttää ne sopivaksi. Tässä artikkelissa esittelemme useita tapoja joilla hoitaa kenkien venytys.

Voit viedä kengät suutarille venytettäviksi

Jos haluat käyttää vähän rahaa ja antaa ammattilaisen hoitaa homma, niin vie kengät paikalliselle suutarille, jossa ne voidaan venyttää haluamallasi tavalla. Jos kaupungistasi ei löydy tällaista paikkaa, kysy paikallisilta tavarataloilta nähdäksesi, tarjoavatko he palvelua ja voitko viedä kengät sinne. Tämä tapa vie aikaa, vaivaa ja rahaa omalta osaltasi. On kuitenkin olemassa myös muutamia tapoja, joilla voit venyttää kengät ja jotka eivät maksa sinulle mitään.

Pidä kenkiä jaloissasi kun olet sisällä

Jotta voisit käyttää kenkiä pitkiä aikoja, kuten koko päivän työssä tai koko illan sosiaalisessa kokoontumisessa, sinun on tehtävä kengistä mukavammat. Kenkien pitäminen jaloissa lyhyitä aikoja kotona, helpottaa materiaalin löystymistä ja venyttää kengät. Kun kengät puristavat jalkojasi, ota ne pois. Prosessin nopeuttamiseksi käytä paksua sukkia - tai useampia paria - ennen kuin laitat kengät jalkoihisi.

Käytä kenkien venytykseen suunniteltua työkalua

Toimiva vaihtoehto sille, että venytäisit kengät omilla jaloillasi on laittaa muita esieitä kenkien sisään ja kokeilla venytystä sillä tavoin. Yritä täyttää sukat kenkiin tai rusenna sanomalehteä kengän sisään. Useat kengän venytystyökalut on suunniteltu erityisesti kengän venyttämiseksi. Kengän venyttimet voivat säätää kengän pituutta ja leveyttä. Nupit voidaan kääntää säätämään venytystä. Ole varovainen, ettet venytä kenkää liikaa. Kengänvenyttimet voivat toimia hyvin, mutta ne maksavat ehkä muutaman kympin.

Kenkien venytys pakastamalla

Olemme kaikki kuulleet, että vesi laajenee, kun se jäätyy. No, kengän jäädyttäminen myös laajentaa niitä. Voit täyttää kaksi sopivankokoista muovipussia vedellä. Esimerkiksi minigrip pussit sopivat käyttötarkoitukseen hyvin.  Työnnä pussit kenkiin, pidä niitä pakastimessa, kunnes vesi jäätyy. Kun vesi on täysin jäätynyt, niin voit ottaa pussit pois ja kokeilla kenkiä. Jos yksi kierros jäädyttämistä ei tee toimi, kokeile uudestaan. Tämä menetelmä voi olla hieman hankala, koska sinun on varmistettava, että vesi ei vuoda, kun se asetetaan kengän sisään. Kengille (kuten kangas), joka voi kastua, voi toimia myös koko kengän jäädyttäminen. Kastele kenkä kokonaan ja kunnolla ja jäädytä se. Jos kaikki meni hyvin, niin sulanut kenkä on sopiva jalkaasi!

Venytä kengät kuumentamalla

Jäädyttämisen lisäksi myös kenkien kuumentaminen ovat toinen suosittu tapa venyttää kenkiä. Voit tehdä tämän laittamalla paksut sukat jalkaasi ja sitten kengät. Ota hiustenkuivaaja, laita se kuumaksi ja lämmitä kenkä niiltä alueilta, joilta se on tiukka. Kun teet tämän, taivuta jalkasi, taivuta varpaasi edestakaisin liikuttaaksesi kengän materiaalia niin paljon kuin pystyt. Tämä menetelmä ei vaikuta erittyisen mukavalta, mutta se toimii. Sekä jäädytysmenetelmän että lämmitysmenetelmän tiedetään levittävän kengän kokoa puolesta koosta kokoon. Nahka toimii parhaiten, sillä sen jälkeen, kun se on venytetty, se vähemmän todennäköistä palaa alkuperäiseen kokoonsa.

Kokotaulukko.com